Изпадащите от "А" и "Б" група - без шанс за проекта "Висша лига"

Бъдещето на втория ешелон продължава да е неясно

Изпадащите отбори от "А" в "Б" и от "Б" във "В" група ще са без шанс за участие в евентуалната нова Висша лига на България. Това е станало ясно по време на проведената преди няколко седмици среща за евентуалната реалзиация на проекта, разкри изпълнителният директор на Добруджа Светослав Петров в ефира на "Диема Спорт".

Според неговите думи, отбор, който е изпаднал, няма право да участва. "Ние сме подали документи, но целта ни е да останем в Б група на първо място. Имахме разговор с кмета на Добрич и доста хора са ангажирани, но за нас, пак казвам, цел номер 1 е да се спасим в Б група.“, допълни Петров. Това означава, че добричлии, които са основен конкурент на Спартак (Плевен) в битката за спасение, ще се хвърлят здраво в оставащите мачове, и най-вече в този, в който ще посрещнат спартаклии на своя стадион.

Въпреки това, все още не е ясно какво ще е бъдещето и на самата "Б" група, след като се появиха спекулации, че се обмисля разширението й до 20 отбора. В пространството се носят версии, че в крайна сметка може никой да не изпадне във "В" група, но това е в сферата на догадките... и в разрез с разпоредбите на БФС.

Какво очаква Спартак в следващия месец?

Следващата седмица Спартак гостува на Банско в среща от 27 кръг. Двубоят е на 7 май. На 14 май плевенчани посрещат Локо (Мездра), а седем дни след това ще се изправят срещу Добруджа в Добрич. В последния 30 кръг, който ще се играе на 28 май, възпитаниците на Диян Дончев ще домакинстват на Дунав.