Спартак се бори мъжки, но ще има трети мач

Плевенчани загубиха от Берое в зала "Балканстрой" със 74:81

Трети мач ще има в четвъртфиналния плейоф между Спартак и Берое, който ще определи кой ще се класира на полуфинала, след като днес плевенчани отстъпиха на "заралии" в зала "Балканстрой" с 74:81.

Срещата започна с близо 15 минути закъснение след като съдийската тройка не успя да пристигне навреме. Двубоят бе равностоен, а възпитаниците на Сашо Дяковски се бориха мъжки през цялото време.

В първата част двата тима на няколко пъти си разменяха водачеството като най-напред Спартак поведе при 10:6 и 12:8. Последва обаче силна серия за Берое, която обърна резултата до 14:12 за старозагорци. До края на първите 10 минути „зелено-белите“ не изпуснаха инициативата и авансът им стигна четири точки – 17:21.

С началото на втората четвърт Спартак записа серия от 7:0 и успя не само да изравни, но и да поведе в резултата. След направените смени и поисканото от Любо Минчев прекъсване играчите на Берое първо изравниха резултата, а след това се откъснаха напред с шест точки – 30:36 три минути преди почивката. Домакините обаче успяха да намалят това изоставане и на полувремето разликата бе само две точки в полза на Берое- 42:40.

Играта на нерви продължи и в първите минути на третата четвърт. Последователно двата тима си размениха водачеството като първо начело излязоха играчите на Спартак, след това старозагорци. Водени от силните изяви на Еврик Гари и Александър Тодорович обаче играчите на Берое успяха да си осигурят аванс от пет точки в средата на тази четвърт – 53:48. Успешни стрелби на Самуел Франсис и Димитър Маринчешки обаче набързо го заличиха до само точка. „Зелено-белите“ обаче записаха силни минути, което доведе и до най-големият аванс в тяхна полза – 59:52 минута и половина преди края на тази част.

В последната четвърта част домакините отново започнаха силно, но серията им бързо бе прекратена от баскетболистите на Берое. В средата на частта старозагорци поведоха с девет точки и двубоят изглеждаше решен. Играчите на Спартак обаче не се предадоха и дори успяха да поведат със 73:72! В този момент старозагорци останаха и без Остин Барнс, който напусна за пет лични нарушения. Същото обаче се случи и с лидера на Спартак (Плевен) Димитър Маринчешки. „Зелено-белите“ обаче не позволиха втора изненада и спечелиха срещата.

Най-резултатен за плевенчани днес бе Маринчешки с 25 точки. Величкович се отчете със 17, а Франсис с 16. Савич допълни 11. Николов добави 3, Николов -2.

Припомняме, че в серията се играе до две победи от три двубоя. Воденият от Александър Дяковски състав взе първата среща след 86:81 в Стара Загора преди два дни и можеше да реши изхода на битката още днес.

Tретият решаващ мач ще се проведе на 2 май в Стара Загора.