Хиената ще се бие с албанския Тайсън на грандиозна бойна галавечер в Швейцария!

Битката на Явор Маринчев с Нури Сефери ще се състои на 21 май в Олтен

Боксьорът Явор Маринчев - Хиената ще е част от звездна бойна галавечер в Швейцария на 21 май. Плевенският боец ще се бие срещу Нури Сефери, известен като "албанския Тайсън". Двамата изнесоха съвместна пресконференция, на която официално обявиха подробностите около предстоящия мач в град Олтен след три седмици.

33-годишният Маринчев сподели за Plevenutre.bg, че на събитието "The Story 4" ще има около 15 двубоя в стил К1 и един боксов - неговият със Сефери. И двамата боксьори очакват труден мач и са наясно със сериозния опит, които притежава всеки един от тях на профиринга.

Справка с боксовата енциклопедия boxrec.com сочи, че 39-годишният Сефери има 36 победи и 7 загуби на ринга. Последният му мач е бил на 31 януари 2015 г., когато е загубил "WBO European cruiserweight title" oт поляк. Преди това пък успешно е защитил пояса в четири мача. Срещата му с Хиената е своеобразно завръщане на ринга след повече от едногодишно отсъствие.

Припомняме, че Явор Маринчев е в серия от три поредни победи на профиринга, като две от тях бяха над сериозни британски бойци. И то насред Лондон.