Нощните патрули започнаха дежурства, предотвратиха гонка с автомобили

Сигнали за посегателства, вандалски актове и други нарушения гражданите могат да подават денонощно

Първият 4-членен патрул на звено „Самоохрана” към Община Плевен стартира от месец май нощни обходи, информират от местната управа. В резултат е пресечен още в началото му опит за организиране на гонка с автомобили към зала "Балканстрой".

"Патрулите са поговорили с момчетата, те са проявили разбиране и са се разотишли”, поясни кметът Георг Спартански. Той предупреди, че според издадена от него заповед нощните патрули имат право да съставят актове по действащите общински наредби за нарушаването им. По-късно ще бъде сформиран и втори 4-членен екип.

Патрулите обхождат през нощта по-конфликтните зони, следят за вандали, охраняват общински обекти и имоти публична и частна общинска собственост, детски ясли, градини, 62 детски площадки в града и др. За улеснение Плевен е разделен на райони, в които се патрулира от 19.00 до 07.00 ч.

Сигнали за посегателства, вандалски актове, гонки и други нарушения гражданите могат да подават денонощно на телефони 064/881 323 и 064/881 211. "Важно е сигналите да се подават в момента на извършване на нередностите, за да се реагира веднага, а не след 2-3 дни”, призова Спартански.