Кметът върна ключовете за служебния автомобил на управителите на "Инжстрой"

Джипът беше използван от предишния кмет проф. д-р Димитър Стойков

Кметът на Община Плевен върна днес ключовете за служебния автомобил на „Инжстрой” на двамата нови съуправители на фирмата инж. Йордан Богословов и инж. Пламен Петков, информират от пресцентъра на общината. Това стана в началото на седмичното оперативно заседание на ръководството на местната администрация. Джипът беше използван от предишния кмет проф. д-р Димитър Стойков.

"Заповядайте ключовете, за да ползвате колата, която е собственост на фирмата, за нуждите, които имате и да не се чудите с какво да се придвижвате, когато имате официални, делови и работни срещи. Беше важно да върна тези ключове като морален акт, тъй като не мисля, че първата работа на кмета в общината е да си вземе автомобил, който му харесва. Самият аз нямам необходимост да ползвам фирмени или общински коли за лични нужди и да сключвам смешни и позорни договори, като изземвам от фирмите техни коли за лични нужди. Изчаках да бъде направена промяна в ръководството на "Инжстрой", за да може автомобилът да се върне на действителните собственици, а не да бъде ползван по незнайно какви цели и дестинации, както се случваше през последните 4 години. Това за мен е абсолютно безобразие и ще реагирам много остро на всички подобни случаи”, беше категоричен Спартански.

Той допълни, че не е забравил и факта, че в общината са работели секретарки със заплати от по 2 хил. лв., водейки се асистенти по проект за много милиони, какъвто е Водният цикъл на Плевен и Долна Митрополия. "И там подготвям информация до компетентните органи с оглед изплащането на такива суми в продължение на доста години на лица, които нямат нищо общо с проекта и са получавали пари за работа, която не са свършили”, каза още кметът на Община Плевен. Той заяви, че тази практика категорично не може да бъде толерирана, трябва да има морал и трябва той да се демонстрира, а не само да се говори за това.