Хванаха още една банда кабелни крадци от Плевенско, вършали в Североизточна България

Тримата мъже са заподозрени за кражба на 660 метра проводници от района на паметник в Добрич

Полицаи от Шумен задържаха трима мъже, извършили кражба на кабели, информира МВР. Те са заподозрени за кражба на 660 метра проводници от района на паметник в Добрич.

Малко преди 6.30 часа вчера, край село Градище полицаи от Шумен спрели за проверка товарен автомобил "Мерцедес ” с чужди регистрационни номера, в който пътували двама мъже. Водачът опитал да осуети проверката, но патрулен автомобил го спрял. Като видял полицаите, шофьорът на движилия се зад буса джип, също с чужда регистрация, бързо поел по близкия черен път. Скоро обаче джипът заседнал и последвало задържането на водача.

При извършения на място оглед е установено, че в автомобилите има немалко количество кабели.

В полицейския арест в Шумен за срок до 24 часа са задържани Н.К./37г./, Г.П./37г./ и В.К./33г./ за престъпление по чл. 195 ал. 1 от НК. Двама са от Плевен, третият е от Буковлък. Изяснено е, че същата нощ в Добрич неизвестни извършили кражба на около 660 метра проводници от бул. “25-ти Септември” в района на паметника “Хан Аспарух”.

Изяснява се съпричастността на задържаните към тази и други кражби на проводници на територията на Североизточна България.