Областният управител уважи ритуала по повод 6 май - Ден на храбростта и празник на българската армия

Организатор на събитието бе плевенския военен гарнизон

Днес пред паметника на ІV пехотен полк в градската градина се състоя ритуал по повод шести май Деня на храбростта и празник на българската армия. Организатор на събитието бе плевенския военен гарнизон, командван от полк. Николай Бешев, информират от областната администрация.

С цветя и едноминутно мълчание Областният управител Ралица Добрева, полк. Бешев и останалите гости изразиха своята почит пред паметта и героизма на хилядите загинали в защита на отечеството и народа си български войници и офицери.

В поздравителен адрес, връчен на полк. Бешев Областният управител Ралица Добрева честити празника на военнослужещите в плевенския гарнизон.

"Слава и войнски дълг, чест и патриотизъм, храброст и героизъм – това е заветът на достойните български синове, защитавали свободата на нашето отечество и съдбата на българския народ. Този завет и дългът на клетвата да браниш род и родина прави поколения български офицери и войници безсмъртни символи на българските национални ценности. Водени от завета на предците, възродили националната ни гордост и следвайки техния пример, отстоявайте честта на пагона. Бъдете здрави и уверени в значимостта на житейския избор, който сте направили – да служите своето отечество! Честит празник и нека Свети Георги бди над вас!”, се казва в поздравителния адрес от Областният управител на Плевен Ралица Добрева.

Празникът на българската армия продължи с тържествено събрание-концерт във Военния клуб в Плевен.