Плевенчани представиха борбата между доброто и злото чрез рок произведение (Видео)

Музиката и сценария на "Последният ден" са дело на Милен Първанов

Често забравяме смисъла на човешкото си съществуване. Защо сме тук и каква е задачата ни през краткото ни пребиваване на Земята? Този въпрос рядко си го задаваме, защото сме заслепени като в просъница с притъпени възприятия, за целта на нашият човешки живот. Нужно е да си припомним кои сме ние и да отстраним завесите, които пречат на правилната ни преценка. Нашата цел е просто да бъдем хора.

Всеки човек би открил себе си в лицето на другия и би разбрал, че задачата ни е, преминавайки пътя си да станем по-добри и по-човечни. Именно това е причината да бъде композирана музика и създаден видеоклип от плевенчанина Милен Първанов, заедно с група нвгови приятели. Тяхната цел е чрез посланието, което носят музиката и видеото, да бъде провокиран размисъл за смисъла на човешкия живот и да си припомним, че въпреки динамиката, в която живеем, не трябва да забравяме, че сме преди всичко хора. Музикалното произведение е рок инструментал със заглавие "Последният ден".

Във видеото е представена борбата между доброто и злото и състоянието, до което са доведени съвременните хора – изобразени като "слепци". В края на клипа доброто побеждава злото и хората отварят очите си за нов, по-добър свят.

Музика и сценарии – Милен Първанов. В реализацията на видеоклипа взеха участие: Милен Първанов – сценарии, музика, соло и ритъм китара, Христо Христов – ритъм китара, Маргарит Даков – бас китара, Крис – Христо Христов - барабани, Огнян Янчев – пиано, в ролите: Белослав Пъшев, Цвета Йончева, Карина Христова, Александър Стоянов, Венко Венков, Габриела Гагова, Венцислав Великов, Пламен Матеев, Михаил Транколов, Светослав Александров, Димитър Миронов.

Милен Първанов е композирал досега музика и за няколко национални и регионални кампании, има създадени десетки пиеси за класическа китара, както и няколко рок инструментала.