Плевенска фирма спечели награда за иновативен продукт в Китай

Номинацията е сред 365 регистрирани участника на изложбата

България спечели награда за иновативен продукт на най-голямата специализирана изложба в областта на хранително-вкусовата промишленост в Азия - SIAL China 2016 в Шанхай. Продуктът е био оцет, произведен от пчелен мед на фирма "Веда" - Плевен. Номинацията е сред 365 регистрирани участника на изложбата. Това съобщиха от пресцентъра на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

ИАНМСП финансира частично участието на български фирми в SIAL China 2016, в рамките на оборудван национален щанд, като поема 80% от разходите за наем на изложбена площ и цялостно изграждане на конструкцията на щанда. Представянето на страната ни бе официално открито от генералния консул на България в Шанхай Димитър Абаджиев.

Фирмите бяха посетени от Рафаел Хименез, консултант от Европейския център за малки и средни предприятия в Пекин, който им представи възможностите за навлизане на произвежданите от българските компании продукти на китайския пазар. Страна – партньор на изложбата е Полша. Българският щанд бе посетен още от полския министър на земеделието, който опита сирене и кашкавал.