Лудница на пътя в Плевен: Пияни и неправоспособни продължават да кръстосват улиците

Бързи производства срещу няколко водача, сгафили на пътя през последните дни

За поредна порция наквасени и неправоспособни шофьори информират от пресцентъра на плевенската полиция.

На 9 май в Първо РУ МВР - Плевен е започнато бързо производство срещу 23-годишен от село Брест. На 6 май около 12 часа в парк "Кайлъка" е управлявал лек автомобил "Ауди 80" без да притежава СУМПС. Нарушението е в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние с наказателно постановление, влязло в законна сила на 12 ноември 2015 година.

Бързо производство по същата причина и срещу 38-годишен от село Гривица. На 7 май около 22:35 часа при проверка е установено че управлява по булевард „Христо Ботев“ лек автомобил "Фолксваген Голф" без книжка, вече наказван за това.

Без книжка е засечен и 45-годишен с "Мерцедес" - това се е случило на 6 май около 03:50 часа на ул."Пирин".

Започнато е бързо производство и срещу 24-годишен плевенчанин. На 8 май около 19:20 часа на булевард "Христо Ботев" е управлявал лек автомобил "Фолксваген Голф" с концентрация на алкохол 1,33 промила. Проверката е извършена с техническо средство алкотест "Дрегер-7510". На водача е издаден талон за кръвно изследване.

На 9 май във Второ РУМВР - Плевен е започнато бързо производство срещу 37-годишен плевенчанин. На 5 май около 01:50 часа на площад „Иван Менделиков" е управлявал лек автомобил "Опел Астра" с концентрация на алкохол 1,81 промила. Проверката е извършена с техническо средство алкотест "Дрегер-7510". Издаден е талон за медицинско изследване.

По всички случаи са уведомени прокурори при РП - Плевен. Продължават работа разледващи полицаи.