Зрелищен екшън с велосипеди в сърцето на Плевен на 15 май (Видео)

Спорт

10-05-2016, 16:01

Снимка:

BG Urbans eries 2016

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Това ни готвят организаторите на Българските Градски Серии за 2016

Зрелищен екшън с велосипеди в сърцето на два родни града. Това ни готвят организаторите на Българските Градски Серии за 2016.

На 15 май в Плевен ще се проведе първи кръг от тазгодишното издание на BG Urban Series. Над 90 състезатели от цялата страна, както и няколко представители на съседна Турция са заявили участието си в зрелищната надпревара до този момент.

Състезанието ще се проведе навръх празника на града с любезното съдействие на Община Плевен.

„Екшънът“ ще стартира от емблематичната Плевенска Панорама и ще финишира при Художествената галерия „Илия Бешков“. Едно от най-интересните места от състезателното трасе ще бъде при паметника „Майка България“, където участниците ще трябва да се справят със серия от над 1000 стъпала, няколко големи скока и други интересни градски елемент.

Вторият и финален кръг на тазгодишните Български Градски Серии ще бъде в Габрово на 22 май. Именно там преди пет години се зародиха градските състезания по спускане в България. Събитието “Gabrovo Challenge City DH” бе първото подобно за страната ни и от тогава насам се провежда ежегодно с подкрепата на Община Габрово и като част от Габровския Карнавал.

В състезанията могат да участват всички, които притежават необходимите умения и екипировка, като ще бъдат разделени в общо 5 отделни категории – юноши, мъже, ветерани, жени и хардтейл. В сериите ще се включат някои от най- добрите родни състезатели по спускане, така че се очаква надпреварата за първите места да е много оспорвана и интересна!

BG Urban Series 2015 from Concept Creative on Vimeo.