Плевенчанката Снежи Кежева сред отличените с приза "Добро сърце" от омбудсмана Мая Манолова

Нейно писмо провокира Мая Манолова да иницира кампанията, която бе подкрепена от хиляди българи

Националният омбудсман Мая Манолова отличи с приз "Добро сърце“ всички партньори и дарители, подкрепили Националната кампания "Великден за всеки" – "Дари празник за баба и дядо“. На тържествената церемония с почетни статуетки, плакети и медали бяха наградени кметове, министри, бизнесмени, медии, ръководители на обществени, частни и работодателски организации, граждани, доброволци и много съмишленици на благородната инициативата, която се реализира под патронажа на омбудсмана.

В рамките на три седмици бяха събрани близо 1 милион лева, от които 650 хиляди парични средства и хранителни продукти за 360 хиляди лева. Парите бяха обърнати във ваучери, с които 32 500 пенсионери могат да пазаруват в 5000 обекта в цялата страна до края на м.юни.

Мая Манолова припомни как се е родила идеята за кампанията – след писмо на плевенчанката Снежи Кежева, инвалид първа група във Фейсбук. Жената се оплака, че пенсията и надвишава с 1.35 лева определения от правителството минимум от 300 лева за получаване на великденска надбавка на стойност 40 лева. Писмото й провокира омбудсманът да иницира кампанията, която бе подкрепена от хиляди българи с добри сърца. Снежи Кежева бе сред присъстващите и първа получи почетен плакет и грамота от обществения защитник.