Спипаха трима млади плевенчани с наркотици

Проверките са извършени на улица "Майска" и в кв. "Дружба"

На 9 май в 23:30 часа при обход на улица "Майска" в Плевен полицаи спират за проверка 28-годишен и 21-годишен, и двамата от Плевен. 28-годишният е предал доброволно полиетиленово пликче с прибризителни размери 5/3см. и саморъчно направена цигара, съдържащи марихуана. 21-годишният е предал доброволно полиетиленово топче с прибризителни размери 1/1 см. и сгънат билет от лотария, съдържащи марихуана. Назначени са експертизи. Мъжете са задържани за срок до 24 часа на основание чл.72, ал.1 т.1 от ЗМВР.

На 10 май около 12:10 часа в в жк. "Дружба" при полицейска проверка в 18-годишна плевенчанка са открити 7 политиенови пакетчета с неправилна форма, с диаметър около 2 см., съдържащи прахообразно вещество с тегло около 9 грама и 19 политиенови пликчета с неправилна форма, с размери 3 х 3 см, със суха зелена тревиста маса с тегло около 9 грама. При направения нарко-полеви тест сухата тревиста маса е реагирала на канабис. Назначени са експертизи. Уведомен е прокурор при Районна прокуратура - Плевен за престъпление по чл.354 „а“, ал.3 от НК.

По случаите са образувани досъдебни производства. Уведомен е прокурор при Районна прокуратура - Плевен. Продължава работа разследващ полицай.