Завърши подготовката на зенитно-ракетни и радио-технически специалисти в Долна Митрополия

Командирът на УАГ "Георги Бенковски” връчи удостоверенията на специализантите

В Учебна авиационна група “Георги Бенковски” завърши подготовката на войници от курсовете за повишаване квалификацията на зенитно-ракетни и радио-технически специалисти.

Теоретичната и практическа подготовка на специализантите премина в рамките на 7 учебни седмици. Целта на обучението бе те да придобият знания и умения по фундаментална подготовка, тактическа подготовка, ракетно – стрелкова, материална част и бойна работа. Съгласно целите на учебната програма ЗРВ специализантите усвоиха техническата поддръжка и бойно използване на стартовото оборудване на видовете зенитно – ракетни комплекси, а РТВ специализантите експлоатацията, ремонта и поддръжката на радиолокационните станции.

В резултат на добрата подготовка и стремеж на обучаемите за повишаване на тяхната професионална квалификация, те се представиха много добре на теоретичния и практически изпит. Средният успех на двата курса е "Много добър”, информираха от групата.

Командирът на УАГ "Георги Бенковски” – полковник Юлиян Радойски, връчи удостоверенията на специализантите. Той ги поздрави за проявените през периода на обучение отговорност и висока мотивация. Пожела им професионално развитие и успешно прилагане на придобитите знания.