Обсъдиха възможностите за популяризиране на мини футбола в Плевен

Общинският съветник Йордан Грижов се срещна с президента на асоциацията Димитър Николов

Президентът на федерацията по футбол на малки врати за Плевен, Димитър Николов се срещна с Йордан Грижов – Зам.-председател на Постоянната комисия "Младежки дейности, спорт и туризъм” на Общински съвет – Плевен и най-младият общински съветник в местния парламент от ГЕРБ, за да обсъдят възможностите за популяризиране на този вид спорт.

“В много други градове Общината помага за развитието на този спорт. В Плевен е нужна също подкрепа, за да можем да изградим спорта на едно по-добро ниво. С популяризирането и развитието на футбола на малки врати, ще запалим много деца и младежи, които да поискат да се включат. Плевен е голям град и се нуждае от подобно нещо”, сподели Димитър.

Грижов от своя страна се ангажира като зам.-председател на комисията по младежки дейности, спорт и туризъм да направи всичко възможно следващата година това предложение да влезе като мероприятие в спортния календар на Общината.

На срещата се обсъдиха много идеи и предложения, които ще залегнат в Стратегията за развитието на младите хора в Плевен. Идеята е самият документ да бъде базиран на конкретни предложения на младите хора. Предстоят поредица от срещи и създаване на работна група по изготвяне на проекта.