Люси Дяковска призова германците да подкрепят Поли Генова (Видео)

Плевенчанката е изключително щастлива от успеха на колежката си

Люси Дяковска отправи призив към приятели и фенове в Германия да подкрепят Поли Генова на финала на "Евровизия" тази вечер. Това тя направи чрез официалната си страница във Фейсбук.

Плевенчанката отправи тази молба и преди полуфинала, което всъщност имаше положителен ефект, защото Поли и песента й "Ако любовта бе престъпление" продължиха напред в песенния конкурс. Люси дори публикува видео, на което демонстрира радостта си. "Да! Да! Да! Поли е на финал!”, крещи из къщата си червенокосата фурия, щастлива от успеха на своята колежка и добра приятелка.

Припомняме, че Поли Генова си извоюва място на финала на "Евровизия” след оспорвана битка. Певицата се оказа във втория по-силен полуфинал и вече е само на крачка от победата. Букмейкърите отреждат на русокоската пета позиция, но уточняват, че има огромна вероятност тя все пак да спечели конкурса.

Според регламента на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU), на финала Поли Генова може да бъде подкрепена от всички държави, които участват в конкурса, без България. Подробни инструкции за гласуването от другите държави могат да бъдат намерени на poligenova.eu/glasuvane и във фейсбук страницата на БНТ за Евровизия – BNT Eurovision Bulgaria.

Гледайте финала на Евровизия 2016 тази вечер от 22:00 часа на живо по БНТ1 и БНТ HD! Поли ще излезе отново на сцената в "Глобен Арена” в първата половина на стартовия ред под номер 8.