Спартак пое голяма глътка въздух след издънка на Добруджа

Битката на дъното в "Б" група се ожесточава

Два кръга преди края на първенството плевенският Спартак може да поеме огромна глътка въздух, тъй като спасението е все по-близо и вече почти всичко зависи от самите тях. Това стана възможно, след като Добруджа записа тежка загуба при гостуването си на Верея (Стара Загора). Един от основните конкуренти на плевенчани отстъпи с 0:3 в предпоследен мач от 28-ия кръг на Б група.

След този кръг добричкият тим остава на 14-то място в класирането с актив от 30 точки. Следващата седмица "жълто-зелените” ще изиграят последния си домакински мач. На стадион "Дружба" те посрещат именно Спартак, но футболистите на Диян Дончев вече са с 4 точки пред добричлии и дори равенството би ги удоволетворило. Добруджа обаче няма друга алтернатива освен победата, така че се очаква изключително напрегнат и интригуващ двубой.

В момента Спартак, който е в серия от три поредни успеха, е на спасителната 12-та позиция с 34 точки. 13-ти е Нефтохимик с 32. На бургазлии им предстои гостуване на Оборище и домакинство на Банско. Припомняме, че в последния кръг плевенчани посрещат Дунав /русенският тим вече си осигури промоция в "А" група/. Очертава се битката на дъното в "Б" лигата до последно да бъде драматична.