Детелин Далаклиев зарадва малчугани с открит урок (Снимки)

Световният шампион от Милано 2009 стана част от инициативите на Министерството на спорта по повод Деня на българския спорт

Открита демонстративна тренировка проведе Детелин Далаклиев с малчугани в София. Инициативата бе част от програмата на Министерството на младежта и спорта, с което се отбелязва Деня на българския спорт - 17 май.

Златният медалист от мондиала в Милано 2009 откликна на поканата на ММС и заедно със заместник-министър Асен Марков гостуваха на децата от столичното 67-мо ОУ "Васил Друмев", намиращо се на ул. "Гюешево" №63 в ж.к. Сердика на район "Възраждане". Учениците не само имаха шанс да се срещнат с последния ни световен шампион в бокса, но получиха и ценни практически съвети от него.

"Подкрепям инициативата на Министерството на младежта и спорта и се включих с голямо желание. Отбелязваме този ден и трябва да споменем, че всички спортисти, треньори и деятели в тази сфера - това сме хората, заради които българският химн звучи из целия свят. Смятам, че трябва да предадем всичките си знания на по-младото поколение, да се опитаме да ги вдъхновим - не само за да повторят успехите ни, но и ако могат, да ни задминат. Пожелавам го на всички деца", сподели Далаклиев.