Общинският съветник от ГЕРБ Диана Данова се срещна с ръководството на читалището в Коиловци

Читалищното настоятелство има желание за реализиране на проекти

По покана на кмета на село Коиловци Румен Габров и председателя на читалище “Христо Ботев 27” Бориславка Йорданова, Диана Данова, общински съветник от ГЕРБ и председател на постоянната комисия “Образователна политика и читалищна дейност“ към Общински съвет - Плевен, посети Коиловци. Причината за срещата е желанието на читалищното настоятелство за реализиране на проекти, с които да направят по-привлекателна и приветлива физическата среда на читалището. Читалищните служители са разработили и реализирали доста проекти, но всички те са по меки мерки за обучение и обмен.

За съжаление нито един обект от населените места в община Плевен не е включен в Инвестиционната Програма на Общината и това създава сериозни затруднения за кандидатстване по програми, които предвиждат инфраструктурни подобрения, оплакаха се от селото.

В отговор на поставените въпроси, Данова предостави презентацията на г-жа Елза Григорова, директор Дирекция “Европроекти“, която бе представена на плевенската общественост на бизнес-форум, организиран от Жени ГЕРБ - Плевен. Самата презентация е изключително добър ориентир за допустимите дейности и бенефициенти по конкретните оперативни програми.

"Като председател на постоянна комисия, която е ангажирана с читалищната дейност, съм готова да предоставя помощ и съдействие за подобряване на условията в читалищата. Всяко читалище е средище на духовност, а в малките населени места, където няма и училища, това е още по-осезаемо. При наличие на възможности за европейско финансиране ще получите пълна подкрепа от мен и колегите", каза Данова