Пропада мачът на Явор Маринчев в Швейцария

Административни неуредици провалят боксовия сблъсък

Очакваната с голям интерес битка между Явор Маринчев - Хиената и албанеца Нури Сефери в Швейцария няма да се състои. За съжаление в последния момент административни неуредици между федерациите принуждават българският боксьор да не се бие на 21 май.

Научихме подробностите от самия Маринчев.

"Много съм разочарован от случилото се, защото всичко става в последния момент, а се готвих близо два месеца за този двубой. 15-20 мои приятели дори си закупиха билети, за да ме подкрепят на живо в залата. Ядосан съм е меко казано", сподели разочарованият Маринчев пред Plevenutre.bg.

Oказало се, че организацията, която стои зад срещата на Хиената с Нури Сефери - GBA, не е лицензирана от European Boxing Union (EBU), към която членува и Българската федерация. От швейцарската боксова федерация, също член на EBU, са съобщили, че като лицензиран състезател към българската федерация, Маринчев няма право да се бие в събитие, организирано от тази, която те считат за нерегламентирана, защото рискува да му бъдат спрени състезателните права съгласно договорките на всички федерации към EBU. T.e. въпросното събитие не било "под шапката" на Swiss Boxing Federation и Маринчев не може да се бие в Швейцария под друга форма.

"Много е неприятна цялата ситуация, но нищо не зависи от мен в случая. Не мога да рискувам кариерата си и затова в събота няма да се бия. Гледам напред и се надявам скоро да съм отново на ринга", допълни Явор Маринчев.