Творческият екип на "Колорит" се завърна от Национален пленер на детската рисунка Етър'2016

Арт форумът имаше за цел да подпомогне лечението на тежко болно дете от Габрово

От 19-тия Национален пленер на детската рисунка "Етър'2016 се завърна творческият екип на арт школа "Колорит". Събитието се организира от Етнографския музей на открито "ЕТЪР" и Иконописното ателие на ЕМО "Етър".

В продължение на четири дни - от 16 до 19 май избраните деца участници от 4 школи от цялата страна рисуваха под ръководството на своите арт педагози и се състезаваха за наградите на националния арт форум, информират от "Колорит".

Плевенската школа бе представена от 12-годишните Ния Копчева и Валентина Станчева и от 13-годишния Ив-Кристиян Недков. Плевенските талантливи деца рисуваха под ръководството на своя арт педагог Майа Ананиева красотата на българската възрожденска архитектура, потърсиха нов поглед към българската етнография и фолклор в различни техники - живопис, рисунки върху дърво и тепана вълна.

По традиция пленерът завършва с изложба на чардака на къща от чаршията на народните художествени занаяти. Изложбата е базар и събраните средства от продажбата на детските творби, създадени по време на пленера ще бъдат предоставени за лечението на тежко болно дете от Габрово.

На закриването на форума бяха връчени наградите на победителите. От школа "Колорит" Ния Копчева спечели награда за индивидуално творческо постижение. Всеки участник в пленера получи диплом и подарък.