7 години и половина пандиз за рецидивист, осъждан 32 пъти за кражби и грабежи

Подсъдимият е с трайно изградени престъпни навици

Районен съд – гр. Плевен наложи наказание от 7 години и 6 месеца „Лишаване от свобода“ при първоначален строг режим на Емилиян Б. за извършено от него поредно престъпление - кражба в условията на опасен рецидив на вещи на обща стойност 1 700 лв., собственост на Цоло Б. от гр. Плевен.

Присъдата е постановена по внесен от Районна прокуратура – гр. Плевен обвинителен акт срещу подсъдимия Емилиян Б. В хода на наказателното производство било установено, че на 05.05.2015 г. вечерта, около 22.45 часа, Емилиян Б. забелязал, че къщата на пострадалия не свети и решил да открадне от нея различни вещи, които по-късно да продаде и така да си набави парични средства. За целта Емилиян Б. приложил физическа сила, разбил бравата на входната врата на имота и така влязъл вътре. Започнал да тършува из цялата къща. Намерил и подбрал множество вещи на обща стойност 1 700 лв., между които златен мъжки юбилеен пръстен, LED телевизор, марка „Тошиба“, електронна везна и др. Емилиян Б. взел всички вещи и напуснал имота, без да бъде забелязан.

След като напуснал имота на пострадалия Цоло Б., подсъдимият незабавно започнал да се разпорежда с откраднатите вещи. След като установил извършената кражба, пострадалия Цоло Б. уведомил органите на полицията. В хода на образуваното досъдебно производство били намерени част от откраднатите вещи и върнати на техния собственик.

Емилиян Б. е с трайно изградени престъпни навици, като до настоящия момент е осъждан общо 32 пъти за извършени от него кражби и грабежи.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване пред Окръжен съд – гр. Плевен.