Рилски спортист очаква труден мач в Плевен

Последната победа на Спартак над самоковлии е от далечната 2012-та година

Утре, 21-ви май, баскетболният тим на Рилски спортист ще има възможност да се окичи с бронзовите медали в шампионата. Това ще стане само при победа над Спартак в Плевен във втория мач от серията за третото място в НБЛ, в която се играе до 2 победи от 3 срещи. В момента Рилски води с 1-0. При победа на Спартак пък ще има трети сблъсък - отново в Самоков на 23-ти май, когато е последният мач между двата тима по програма.

Въпреки недоброто представяне в първия двубой срещу плевенчани в сряда, Рилецо отново е фаворит. Последната победа на Спартак над самоковлии е от далечната 2012-та година, припомнят от клубния сайт. Възпитаниците на Сашо Дяковски обаче имат шанс да нарушат традицията утре в зала "Балканстрой", където ще имат зад гърба си и своята вярна публика.

Мачът между Рилски спортист и Спартак е на 21 май,от 18:00 часа и няма да бъде предаван по телевизията. Рефери ще са Искрен Манолов, Младен Марков и Николай Цинцарски. Дежурен представител ще е Чавдар Зехиров.

Росен Барчовски: Ще ни бъде много трудно в Плевен

"Мога да разбера, че сме имали амбиция да играем финал и е много трудно да се постигне мотивация за трето място. Но имахме една седмица, в която като професионалисти работихме на тази тема. За мен третото място е престижно и важно и затова е недопустимо да играем по този начин. Ако не подобрим енергия, концентрация и желанието си, в събота ще ни бъде много трудно в Плевен", заяви Росен Барчовски след първата среща, видимо недоволен от представянето на възпитаниците си.