30-годишен плевенчанин в ареста за серия oт кражби

Мъжът е приведен в ОЗ СА гр. Плевен с мярка за неотклонение задържане под стража за срок от 72 часа

На 14 май в 10.30 часа във 02 РУ - Плевен е получен сигнал за разбит товарен автомобил "Ивеко", паркиран на плевенска улица. При извършения оглед полицейски служители са установили, че за времето от 17 часа на 13 май 2016 до 9 часа на 14 май е взломена ключалка на задна врата и от товарния автомобил са откраднати 18 кг. кафе на зърна марка "Вендинг", 20 кг. кафе на зърна марка "Индонезия", 18 кг. кафе на зърна марка "Гранбар", 18 кг. кафе на зърна марка "Ковим Орокрем" и 1 стек бутилки зелен чай марка "Сан Бернадето". Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.195, ал.1, т.3 от НК. Уведомен е прокурор в РП – Плевен.

От проведените оперативни действия е установен извършителят на престъплението – 30-годишен от Плевен. Вещите, обект на кражбата, са установени в дома му и са иззети. Извършителят е приведен в ОЗ СА гр. Плевен с мярка за неотклонение задържане под стража за срок от 72 часа.

От проведени допълнителни издирвателни мероприятия е установено, че мъжът е съпричастен към извършването на още кражби - кражба на камера за видеонаблюдение от частен дом в Плевен на улица "Цар Самиул", извършена на 27 април 2016 година. Вещта, обект на престъпление, е установена в дома му и се съхранява в полицията.

Друга кражба е извършил за времето от 00:00 часа до 08:30 часа на 7 май 2016 година от автомобил „Рено Канго“, паркиран в плевенския квартал „Сторгозия". Тогава чрез отваряне на задно ляво плъзгащо стъкло е откраднал бензинова моторна косачка марка „Гардения“ и куфарче с инструменти. Инкриминираната косачка е установена и се намира на съхранение във 02 РУ-Плевен. По случая продължава работа разследващ полицай.