Районна прокуратура – Плевен предаде на съда трима мъже, крали гориво и стока от ТИР

Разследването приключило за три месеца

За три месеца Районна прокуратура – Плевен приключи разследване и внесе в съда обвинителен акт срещу трима мъже, извършили кражба на гориво и стока от товарен автомобил - престъпление по чл.195, ал. 1, т.3,пр.2, т.4,пр.2, т.5 и 7 вр. чл.194, ал. 1 вр чл.28, ал. 1 от НК.

Обвинението срещу Николай С. /23/ Борис Д. /19/ и Николай М. /21/ е за това, че на 08/09.03.2016 г. в землището на с. Ясен, обл. Плевен, на главен път град Плевен – гр. София, в немаловажен случай, при условията на повторност, като се сговорили предварително, чрез повреждане на прегради здраво направени за защита на имот и чрез използване на технически средства – нож и ключ – отвертка отнели чужди движими вещи: 32 броя кашона с гранитогрес, на стойност 342,40 лв. и 90 литра дизелово гориво, на стойност 154,80 лв. или всички за обща 497,20 лв.‚ от владението на Бумиттранс ООД–гр. София, без съгласието на собственика, с намерение противозаконно да ги присвоят.

Тримата обвиняеми са безработни и нямат трудови доходи, затова решили да извършат кражба на гориво от товарен автомобил, домуващ в землището на с. Ясен, в района на главен път гр. Плевен – гр. София, до заведение „Цър-Пър“. На 08.03.2016 г. около 20:00 ч. тримата се отправили с конска каруца към местостоянката на автомобилите и зачакали. Малко по-късно на местостоянката паркирал за нощуване товарен автомобил, марка „ДАФ“ с полуремарке, собственост на „Бумиттранс“ ООД-София, натоварен с гранитогресови плочки. Тримата изчакали шофьора да заспи, след което се отправили към автомобила. Повредили ключалката на резервоара, откъдето източили в носените от тях пластмасови туби общо 90 литра дизелово гориво. След това срязали брезентовото покривало на полуремаркето и от него взели общо 32 броя кашона, с гранитогрес, собственост на фирма „Енмон“, Хърватия. Откраднатото натоварили в конската каруца и си тръгнали. Николай и Борис имат предишни осъждания.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд Плевен.