Заловиха четирима плевенчани с наркотици

Уведомен е дежурен прокурор при Районна прокуратура - Плевен

На 20 май около 12.30 часа при обход в района на ж.к. "Сторгозия" служители на Второ РУ при ОДМВР - Плевен спират за проверка 24-годишен от Плевен. Младежът доброволно е предал цигарена кутия, съдържаща саморъчно изработена цигара със суха зелена тревиста маса и полиетиленово топче с диаметър 1 см. с жълто прахообразно вещество. По данни на плевенчанина веществата са марихуана и амфетамин.

Около 20:30 часа в същия ден, на кръстовището образувано от улица "Бяло море" и улица "Дойран", при обиск на 27-годишен плевенчанин е установен станиолов къс с продълговата форма с дължина около 5 см., дебелина около 2 см. ширина 2 см., съдържащ марихуана. Веществото е иззето за експертиза. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Плевенчанинът е задържан за 24 часа.

На 24 май около 1 часа при обход в ж к "Воден" 32-годишен плевенчанин доброволно е предал кутия от цигари "Кинг", съдържаща топче суха зелена тревиста маса, която по негови данни е марихуана. Мъжът е задържан за срок до 24 часа на основание чл.72, ал.1 т.1 от ЗМВР.

В същия район и по същото време е проверен 25-годишен плевенчанин. Той доброволно е предал на полицаите полиетиленово пликче с прибризителни размери 2/3 см съдържащо прахообразно вещество с тегло около 1 грам, което по негови данни е амфетамин. Назначени са експертизи. Младежът е задържан за срок до 24 часа на основание чл.72, ал.1 т.1 от ЗМВР.

Образувани са бързи производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Уведомен е дежурен прокурор при Районна прокуратура - Плевен. Продължават работата разследващ полицаи, информираха от МВР.