Лятото идва! Живакът скача над 30 градуса през следващата седмица

Чувствително затопляне се очаква от понеделник

Живакът скача над 30 градуса до броени дни. Това показва дългосрочната прогноза на синоптиците. Още в неделя температурите ще са около тази цифра, а в началото на новата седмица ще я надскочат.

Утре през по-голямата част от деня ще има променлива облачност. След обяд и вечерта на места в централните части на Северна България ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от запад, северозапад. За Плевен се очаква минимална температура 12°, максимална - 25°.

В събота преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд ще има променлива облачност и на отделни места предимно в централните части на Северна България е възможно да превали и прегърми. Ще духа слаб вятър без определена посока. За Плевен се очаква минимална температура 12°. Максимална - 27°. Това показва справка със сайта на НИМХ-Плевен.

Първият валежен период за юни се очаква да е между 3-ти и 6-ти. Тогава температурите ще се понижат с 4-7 градуса. От 7 до 10 юни обаче ще е сухо и над страната ще се пренася топъл въздух от юг. Жегата ще стигне 30-35°.