20 клуба от цялата страна се включват във фолклорния фестивал "Любимото ми хорце"

Събитието ще се състои в парк "Кайлъка" на 4 юни

Подготовката на втория Национален фестивал за народни хора "Любимото ми хорце" тече с пълна сила. Събитието ще се състои в парк "Кайлъка"на 4 юни от 9.30 ч. Входът е свободен. Същият ден от 14.30 ч. на площад "Възраждане" в центъра на Плевен ще има общо хоро между участници и зрители. Това сподели в пресклуба на БТА Джейлян Демирев, ръководител на клуба, който организира проявата - "Северняците" - Плевен.

Ще участват 20 колектива от цяла България. Ще има групи от Плевен, Добрич, Павликени, София, Ловеч, Девня, Павел баня, Шипково, Пордим, Миланово, Левски, Черни осъм, Сливо поле, Самоков, Етрополе, Видин, Елена, Бургас.

Фестивалът няма да има конкурсен характер, за да се избегне моментът на състезание и конкуриране. Идеята е всеки колектив да се наслаждава на изпълнението на колегите си.

От 5 до 65-годишна възраст са танцьорите, с които ще се представят "Северняците". Те ще се изявят още в началото на фестивала и се надяват плевенчани да дойдат да подкрепят тях и останалите танцови формации.