Все повече шофьори без книжки хваща полицията

Образувани са бързи производства срещу още трима джигити

На 22 май в 13 часа в Червен бряг на улица "Антим I" полицаи спират лек автомобил "Рено Меган" и проверка на документите на водача – 21-годишен от град Роман, установява, че управлява без да притежава СУМПС. Нарушението е в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние с наказателно постановление, влязло в сила на 9 ноември 2015 година.

Същото нарушение е установено и при проверка на 22 май в 14:40 часа на улица „Васил Априлов“ в Червен бряг. 37-годишен местен жител, е бил зад волана на лек автомобил "Опел Вектра" със свидетелство с изтекъл срок на валидност – 9 септември 2015 година. Нарушението е в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние с наказателно постановление, влязло в сила на 11 април 2015 година. Образувани са бързи производства за престъпления по чл.343 „в“, ал.2 от НК. Уведомен е прокурор при РП - Червен бряг. Работата по случаите продължава разследващ полицай.

На 25 май във Второ РУМВР - Плевен е започнато бързо производство и срещу 27-годишен от село Божурица, който при проверка на 20 май около 13 часа на ул."Сан Стефано" е управлявал лек автомобил "Форд Фокус" без шофьорска книжка. Нарушението е в едногодишен срок от наказването му по административен ред с наказателно постановление връчено на 5 октомври 2015 година, в сила от 13 октомври 2015 година. За престъпление по чл.343 „в“, ал.2, във връзка с ал.1 от НК е уведомен прокурор. Продължава работа разследващ полицай.