Веселин Плачков сам изпълнява каскадите във филма "Роза дамасцена"

Работата по лентата продължава на пълни обороти

Веселин Плачков се омеша с багатури, които развъртяха мечове и тракийски бойни оръжия в уникално зрелище в Розовата долина. Плевенският актьор представи спектакъла на мускулестите юнаци и кръшните девойки от школата на Райчо Гънчев, които се биха и танцуваха с хореография в тракийските традиции. Всички те получиха заслужени овации в етнографския оазис "Дамасцена”, докато разиграваха представлението си, съобщава inews.bg.

То се оказа част от филма "Роза дамасцена”, чиито снимки продължават на пълни обороти с режисьор Тодор Анастасов. Плачков е главният герой в драмата по сценарий на Мария Лалева. Историята започва през 80-те години на миналия век и продължава в наши дни.

Той преминава през съдбовни избори, в които се оглеждат събитията от тази епоха – от така наречения възродителен процес през първите години на прехода до активното натрупване на капитала.

Плачков споделя, че освен в тежките психологически сцени, неговият персонаж попада и в доста екшън ситуации. Актьорът получи комплименти от багатурите за отличната си езда. Плевенчанинът дори правел сам някои от сложните каскади, издадоха от продукцията.