Обявяват конкурси за управители на три общински дружества

Ще се проведат през месец юли

Решения за обявяване на конкурси за избор на управители на три общински дружества гласува на редовната си сесия Общински съвет – Плевен. Става въпрос за дружествата Диагностично консултативен център ІІ – Плевен, Дентален център І – Плевен и Медицински център за рехабилитация и спортна медицина І – Плевен, - за Диагностично консултативен център ІІ - Плевен”, за управител на ""Дентален център І - Плевен и управител на Медицински център за рехабилитация и спортна медицина І - Плевен.

За ДКЦ ІІ - Плевен“ след конкурс за възлагане на управлението на лечебни заведения по Закона за лечебните заведения и в изпълнение на решение на Общинския съвет от 31.08.2011 г. е сключен 3-годишен договор за управление с д-р Мариана Лазарова - Иванова. Договорът е изтекъл на 16.09.2014 г., след което е удължен с 1 година с допълнително споразумение. На 22.10.2015 г. е сключено ново допълнително споразумение и договорът с д-р Лазарова е удължен до избора на нов управител след провеждането на конкурс, но не по-късно от 16.09.2016 г.

За Дентален център І - Плевен” договорът с избрания управител д-р Венелин Радев е сключен на 12.03.2014 г. със срок до провеждането на конкурс по Наредба №9 от 26.06.2000 г., издадена от министъра на здравеопазването. Наредбата регламентира условията и реда за провеждане на конкурси за възлагане на управлението на лечебни заведения по Закона за лечебните заведения.

За Медицински център за рехабилитация и спортна медицина І - Плевен” договорът с избрания управител д-р Данаил Стойчев е сключен на 12.03.2014 г. отново със срок до провеждането на конкурс по Наредба №9.

И трите конкурса за избор на управители на посочените общински дружества ще се проведат през месец юли. Едно от изискванията към кандидатите е да представят програми за развитието и дейността на съответното дружество за 3-годишен период от време, гласи решението на местния парламент.