Плевенчанче стана победител в международния конкурс за детска рисунка "Тъпан бие, хоро се вие"

Творбата му е отличена сред близо 2800 рисунки

10-годишният Виктор Иванов от Плевен и 7-годишната Хана Сепехрикия от Техеран – Иран, са победителите в първа възрастова група на Международния конкурс за детска рисунка “Тъпан бие, хоро се вие”, организиран от Община Монтана.

Проявата съпътства петнадесетите международни празници на духовите оркестри “Дико Илиев”. Изложбата с наградените рисунки бе открита днес от кметът на Монтана Златко Живков. Именно той награди победителите, съобщават от местната администрация. Техните творби са отличени сред близо 2800 рисунки.

Най-богатите колекции от детски рисунки са пристигнали от Беларус, Иран, Казахстан, Русия, Украйна. Деца от 57 населени места в България са се включли в конкурса. Те са направили сполучливи портрети, фигурални и нефигурални композиции. Използвали са различни живописни техники (акварел и темпера) и графични похвати (молив, туш, пастел, флумастер, линогравюра). Не са пренебрегнати и смесените техники като колаж и гваш /акварел и темпер/, както и приложните, сред които си заслужава да се спомене батик.