Три финала за Невяна Владинова, плевенчанката изправи публиката на крака (Видео)

Неви стана шеста в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика

Най-добрата българска гимнастичка Невяна Владинова завърши на шесто място в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика. Турнирът се провежда в зала "Арена Армеец" .

Плевенчанката отново се показа като момичето боец и събра общ сбор от 71.250 точки. Неви игра вдъхновено и успя да изправи публиката на крака с изпълненията си. На бухалки тя получи 17.400, а на лента събра 18.000! Владинова представи много чисто съчетанията си, като допусна грешка единствено на съчетанието с бухалки. Затова грацията ни влиза на финали на останалите три уреда – топка, обръч и лента.

Припомняме, че на обръч вчера заслужи 18.100 точки и всъщност за първи път получава такива оценки.

"Отдавна чакам оценка 18.000 точки, отдавна се боря за нея. Може би тук в София и стените ми помагат, но се радвам, че взех тези оценки. Най-накрая на лента успях да си покажа съчетанието по най-добрия начин, който мога в момента. Много се радвам, че точно там взех 18.000 и се надявам утре да я изиграя още по-добре. Исках да изиграя бухалките със силно съчетание, исках да ги покажа в най-добрата светлина, но може би малка липса на концентрация доведе до тази грешка. Има напрежение, но гледам да не мисля за това, а за всяко състезание да се готвя по един и същи начин", заяви Владинова след състезанието.

Специални награди - позлатени медальони от спонсора на турнира FIBANK и козметични продукти от фирма "Медефект", получиха Невяна Владинова и Катрин Тасева и тяхната треньорка Бранимира Маркова. Те бяха връчени от президента на БФХГ Илиана Раева и главния съдия на турнира Мария Петрова, които пожелаха успех на нашите момичета на предстоящето Европейско първенство в Израел.