Създаването на общински координационни центрове предложиха дамите от ГЕРБ на среща в Плевен

Бяха обсъдени теми за здравето, социалните и здравни отговорности и принципите на справедливостта

Създаването на общински координационни центрове за разпознаване и докладване за случаи на пострадали от домашно насилие предложиха Жени ГЕРБ Плевен, Перник и Ловеч по време на междуобластната среща на дамите на тема „Споделяне на добри практики”, която се проведе в Плевен. С инициативата се ангажираха кметът на град Ловеч Корнелия Маринова и председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев, които присъстваха на срещата.

Домакин на събитието бе областната структура на ЖЕНИ ГЕРБ Плевен с клубен ръководител Даниела Гонкова. Своя положителен опит, работещи идеи и добри практики споделиха представители на дамските структури на партията от Плевен, Перник и Ловеч. Презентация направиха Елза Драгомирова, областе клубен ръководител на ЖЕНИ ГЕРБ – Перник, Росица Маринова, организационен секретар на дамите в Ловеч и Даниела Гонкова, областен клубен ръководител на ЖЕНИ ГЕРБ – Плевен.

"Няколко дни след 24 май след онова възторжено Върви народе възродени, абитуриент от МГ призова своите съученици „Където и да учите, върнете се, защото имаме държава за оправяне. Това предизвика еуфория и възторг, но у мен събуди смут и се замислих това ли оставяме на децата си - държава за оправяне? Смятам, че не. Защото ГЕРБ има и желанието, и възможностите, и потенциала да оправи нещата, така че да не оставяме на децата си държава за оправяне”, каза Диана Данова, член на НИС на ЖЕНИ ГЕРБ, откривайки междуобластна среща на дамската организация на партията.

Основните теми, които бяха обсъдени в рамките на срещата бяха посветени на здравето, социалните и здравни отговорности и принципите на справедливостта. Дамите бяха много активни и по въпроса за създаване и прилагане на координационен механизъм за разпознаване и докладване за случаи на пострадали от домашно насилие на местно ниво. Специален лектор на събитието бе Златка Мачева, председател на „Център Отворена врата“.

Гости на събитието бяха областният координатор на ГЕРБ – Плевен и народен представител Владислав Николов, областният управител на Плевен Ралица Добрева, областният управител на Ловеч Ирина Митева, общински съветници от Плевен, Ловеч и Перник – жени, ръководители на областните и общински дамски структури на партията в трите области.