Дунав измъкна хикс в Плевен, още не е ясно дали Спартак изпада

Съдбата на спартаклии зависи от тази на Литекс

Новият член на А група Дунав направи 0:0 със Спартак в Плевен в 30-ия последен кръг на първенството в "Б" група. Срещата бе равностойна, като и двата тима имаха своите възможности, а Спартак дори изпусна дузпа - Долапчиев не успя да преодолее Мартин Луков от бялата точка в 75-ата минута.

Така плевенчани остават 13-ти в подреждането с актив от 36 точки. Към момента сигурните изпадащи са Локомотив (Мездра), Септември (Симитли) и Добруджа. По правилник трябва да изпадне още един, т.е. 13-ия в крайното класиране. Но казусът Литекс тотално обърква нещата, съобщава sportal.bg.

Както е известно, първият тим на ловчанлии бе изхвърлен от "А" група и от следващия сезон по правилник трябва да се подвизава във втория ешелон. Това автоматично води до изпадане на втория отбор на Литекс от "Б" група, което пък води до спасение на 13-ия в класирането. Ако обаче първият тим на Литекс бъде върнат в "А" група, то вторият отбор на ловчанлии, който заема 5-о място в класирането, остава в "Б" група и така изпада 13-ият в класирането. Тоест съдбата на Спартак зависи от тази на Литекс.

Очаква се на 7 юни да стане ясно какво ще се случва с форматите на "А" и "Б" групата, както и остава ли Спартак във втория ешелон.