Михаил Христов ще подкрепи кампанията "Воля за спорт", заминава за Европейското на 5 юни

Плевенчанинът ще вдъхне кураж на деца и възрастни в неравностойно положение

Световният шампион на скок дължина за хора с увреждания Михаил Христов става част от националната кампания "Воля за спорт". Това ще се случи на 3 юни на площада в град Ивайловград. Събитието е за хора в неравностойно положение и до този момент прояви се състояха в градовете Харманли, Стара Загора, Своге, Созопол и Свищов.

Христов ще вдъхне кураж на децата и възрастните, записали се в различните състезания – лека атлетика, тенис на маса, шах, табла, канадска борба, бадминтон и други и ще връчи купите на победителите. Националната кампания се провежда с подкрепата на Министерството на младежта и спорта в лицето на министър Красен Кралев, както и на министър-председателят Бойко Борисов.

Михаил Христов сподели пред Plevenutre.bg, че на 5 юни заминава за Гросето, Италия, където ще се проведе европейското първенство. Параолимпиецът от Плевен ще има време за аклиматизация в рамките на няколко дни, а надпреварата започва на 10 юни и ще продължи до 16-ти. Очакванията са в състезанията да участват около 700 параатлети от близо 40 държави.