Арестуваха 35-годишен от Луковит, задигнал "Ауди А6" в Червен бряг

При снемане на обясненията той е конкретизирал детайли от механизма на пкражбата

За времето от 22.30 часа на 17 май до 9 часа на 18 май в Червен бряг от улица "Тома Петков" е откраднат „Ауди А6“ . След постъпил сигнал за престъплението са организирани незабавни оперативни мероприятия, при които е установено, че в дома на тъжителя е проникнато през незаключена входна врата и от яке, оставено на закачалка, е отнел портфейл с лични документи, дебитни карти, 30 лева и ключове на откраднатия лек автомобил. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.346, ал.2, т.3 от НК и за извършено престъпление по чл.194 ал.1 от НК. Автомобилът е обявен за общодържавно издирване.

На 19 май „Ауди“-то е намерено изоставено в град Червен бряг, с поставен контактен ключ на таблото и без липси и щети. Извършен е оглед.

От проведените оперативни действия е установено, че извършител на престъплението е 35-годишен от град Луковит. На 31 май е задържан в РУ на МВР - Червен бряг. При снемане на обясненията той е конкретизирал детайли от механизма на извършените престъпления. Работа по досъдебното производство продължава разследващ полицай.