Близо 200 деца, заченати ин витро или чрез друга терапия, се събраха на празник в Плевен

МЦ КИРМ "Св. Елисавета” приветства малчуганите и родителите им

Близо 200 деца, заченати ин витро или чрез друга терапия, събра на празник плевенският ин витро център КИРМ "Св. Елисавета". На 1 юни – Световния ден на детето, площадката пред Художествена галерия "Илия Бешков" в Плевен се изпълни с дески глъч и усмивки. От цялата страна дойдоха деца с колички – единични, двойни и тройни. Семейства от София, Варна, Русе, Разград, Монтана, Силистра, Стара Загора, Пловдив, Несебър, Бургас, Враца, Габрово, Перник, Троян, Велико Търново и Плевен доведоха своите рожби. Голямата изненада бяха двамата малчугани от Струмица, Македония. За да се срещнат със своите лекари, акушерки и ембриолози те са пропътували дългия път от Македония до Плевен с усмивки и хиляди благодарности.

Малчугани, най-големите от които вече завършват втори клас, танцуваха и пяха заедно с талантливите момичета и момчета от вокална група „Арлекино” към читалище "Съгласие". Кристина Главева, дъщеря на нашата ембриоложка Нина Айвазова, ученичка от 1 клас на Училище по изкуствата "Панайот Пипков" Плевен с преподавател Пламен Иванов, изсвири на цигулка Алегрето от Моцарт.

"Вашите деца са бъдещето на България – в ръцете ви са бъдещите лекари, архитекти, инженери, бъдещите достойни граждани на родината ни. Плевен винаги ще остане в сърцата ви, защото дойдохте тук, при нас с вашите надежди и мечти и ние заедно помогнахме те да се сбъднат. Вие сте част от голямото семейство на МЦ КИРМ Плевен и ние растем заедно. Много здраве, късмет и успехи, мили деца!", така доц. д-р Емилияна Конова, управител на МЦ КИРМ Плевен, приветства децата и техните родители, дошли на празника да празнуват заедно с любимия екип на центъра.

За първа година тържеството на центъра бе уважено от кмета на Община Плевен. Георг Спартански поздрави децата и техните родители за празника и им пожела да бъдат все така щастливи и усмихнати, да растат в игри и занимания. Да идват в Плевен всяка година на празника. Благодари на екипа на МЦ КИРМ – Плевен и лично на доц. д-р Емилияна Конова, за себеотрицанието и любовта, с които работят и издигат авторитета на град Плевен. "Децата са нашето бъдеще, те са нашата радост и гордост, ние трябва да се грижим първо за тях, и след това за всичко останало”, категоричен бе Спартански.