Откриха мини оранжерия за канабис в Обнова

Намерени и иззети са 6 пластмасови туби по 50 литра с течност с вид и мирис на енергиен продукт /терпентин/

На 1 юни за времето от 6 часа до 12 часа на територията на РУМВР – Левски е проведена специализирана операция за съхранение и ограничаване на разпространението на наркотични вещества и акцизни стоки с неустановен произход.

В село Обнова е извършена проверка в частен дом, собственост и обитаван от 50-годишен. На покрива на пристройка към къщата са установени 22 саксии с растения от вида на конопа с височина от 10 до 25 см., които се отглеждат в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества. В стопанска постройка са намерени и иззети 6 пластмасови туби по 50 литра /общо 300 литра/ с течност с вид и мирис на енергиен продукт /терпентин/, за които 50-годишният не представя документи за произход.

Уведомен е прокурор от Районна прокуратура - Левски. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 354 „в“, ал.1 от НК. Уведомени са служители на ТМУ - Свищов, на които е предадено установеното количество течност за изготвяне на лабораторен анализ. Предстои образуване на административно-наказателно производство по смисъла на чл. 126 от ЗАДС.