Параолимпиецът Михаил Христов замина за Европейското в Италия

"Бъдете с мен, дано трудът и усилията ми бъдат възнаградени", сподели плевенчанинът

Параолимпийците ни заминаха снощи за Италия. 12 състезатели ще представят България на Европейското първенство по лека атлетика за хора с увреждания в Гросето от 10 до 16 юни. Сред "лъвовете" е и плевенчанинът Михаил Христов, който ще преследва медал и високи постижения на дългия скок.

"Пътят към олимпиадата в Рио минава през европейско първенство! Бъдете с мен, дано трудът и усилията ми бъдат възнаградени!", призова Михаил.

Трикратният световен шампион на дълъг скок направи солидна подготовка за последното си голямо изпитание преди Параолимпиадата в Рио. Италия всъщност е последното място за определяне на 12-те състезатели в дисциплината за Игрите през септември. Христов в момента заема 10-то място в ранкинга, но се надява да подобри показателите си и за целта е амбициран да даде най-доброто от себе си.

Над 600 параатлети от близо 40 държави ще участват на Европейския форум, който ще бъде открит официално в петък. Надпреварата в Гросето е последното международно събиране за европейските спортисти преди Рио, където ще могат да проверят моментната си форма.

Домакините в Гросето осигуряват отлични условия за всички параталети и дори представиха промо видео за събитието.