Хиляди плевенчани останаха без телевизия и интернет

Множество сигнали на абонати в социалната мрежа

Хиляди плевенчани останаха без интернет и телевизия в рамките на няколко часа снощи. Абонатите на един от доставчиците са се почувствали почти като откъснати от света, а тази сутрин ни заляха с множество сигнали по темата.

"Абсурдно е в днешно време да останеш без интернет. Но още по-абсурдно е да те оставят без телевизия и в продължение на няколко часа да не получиш адекватен отговор кога аварията ще бъде отстранена. Дори с телефоните им нямаше връзка", пише ни Любомир Иванов.

"Около 22.00 цифровата и нета се сринаха. Нямаше връзка с операторите им и започнахме да пишем по страниците им Фейсбук. Имат две страници, но в рамките на няколко часа никой не си направи труда да ни отговори или поне да пусне едно съобщение като статус. Тотална излагация!", допълва друг плевенчанин, Румен Велев.

"За първи път се случва - телевизията и интернета тотално спряха. Чак към 00:30 телевизия вече имаше, интернет не. Неприемливо е в 21 ви век при толкова развита технология и да се почувстваме като аборигени", отбелязва друг абонат.

По неофициална информация проблемът наистина е бил сериозен и от доставчика са останали без ток в сървърното. За щастие ситуацията е била овладяна.