Продължават акциите срещу разпространението на контрабанден тютюн и цигари

Полицейски проверки на пазара в Плевен и в град Искър през вчерашния ден

Полицейска проверка на търговски обект в град Искър са извършили служители на ОДМВР-Плевен на 7 юни. В рамките на специализираната операция първо били открити четири кутии с цигари, без акцизен бандерол. При последваща проверка в дома на управителката на търговската база, 42-годишна жена, били намерени още 40 кутии с цигари без валиден български акцизен бандерол. Уведомен е дежурен прокурор от РП-Кнежа, а тютюневите изделия-предадени с протокол и предстои съставяне на акт за административно нарушение по Закона за акцизите и данъчните складове.

Във вчерашния ден полицейски служители извършили проверки и на пазара в Плевен. В различни тайници те открили 12,550 кг тютюн, разпределен в пликове с различно тегло, кутия празни гилзи, 110 заготовки за цигари "Корона". За констатираните случаи са съставени констативни протоколи по които се извършва полицейска проверка.

При проверка на спрял в района лек автомобил "Опел Вектра" униформените намерили 4 кг тютюн, разпределен в четири торби. Оказало се, че водач на превозното средство е 20-годишен мъж от село Буковлък. По случая е образувана полицейска проверка.