Спипаха младежи с марихуана в "Кайлъка", "Дружба" и "Сторгозия"

Двама от тях са в ареста за 24 часа

На 6 юни около 14.15 часа при провеждане на специализирана операция в жк "Сторгозия" полицаи спират 20-годишен и 18-годишен, и двамата плевенчани. При проверката 20-годишният е предал полиетиленов плик с размери 16 х 11 см., съдържащ 10 полиетиленови топчета с неправилна форма и с диаметър около 2 см., с марихуана. 18-годишният е предал две полиетиленови топчета с неправилна форма и с диаметър около 2 см., които съдържат суха зелена тревиста маса - марихуана. Младежите са задържани за 24 часа. Назначени са експертизи. По случаите са образувани бързи производства за престъпление по чл. 354 „а“, ал. 3, т. 1 от НК. Уведомен е прокурор. Продължава работа разследващ полицай.

На 7 юни около 3:30 часа в жк „Дружба" в Плевен при полицейска проверка 24-годишен плевенчанин е предал 1 грам марихуана. В Първо РУ-Плевен е започнато бързо производство. Уведомен е прокурор от РП-Плевен. За престъпление по чл.354 „а“, ал.3 от НК продължава работа разследващ полицай.

На 7 юни в Първо РУ-Плевен е започнато бързо производство и срещу 26-годишен от Плевен. На същата дата около 16 часа в Плевен в парк "Кайлъка" при проверка в лек автомобил „Нисан-Алмера“ е установено, че държи 1 грам марихуана. Уведомен е прокурор от РП - Плевен. За престъпление по чл.354 „а“, ал.3 от НК продължава работа разследващ полицай.