Одобриха плевенчанин сред съдиите за новата "А" група

Обявиха имената на 18 ръководещи рефери за Първа професионална лига

Официално утвърдената Съдийска комисия на БФС с председател Петър Петров и членове: Йордан Гулев, Кольо Данев, Мартин Богдев, Валери Цветков, Костадин Стоичков и Кирил Йорданов, на свое заседание от 07.06.2016г. прие ранглистите за сезон 2016/2017. Одобрени са 18 рефери за новата "А" група, която вече ще се нарича Първа професионална лига, а четирима са деноминирани в "Б" група.

За втора поредна година плевенчанинът Петър Доровски попада в листата на ръководещите в елита и най-вероятно ще му се гласува все повече доверие и ще получава наряди за възлови срещи. Той се води към съдийската колегия в столицата и направи дебют като главен съдия в "А" група миналата пролет в мач на Левски с Хасково. Любопитен факт е, че негов баща е Стефан Доровски, който бе член на управителния съвет на Спартак (Плевен), но се оттегли от поста преди началото на изминалия сезон заради евентуален конфликт на интереси.

Сред ръководещите в "Б" ПФГ /вече Втора професионална лига/ ще бъде плевенският рефер Румен Христов. Асистенти в Първа лига пък ще са Андрей Николов и Георги Славов от града на Панорамата, а Мартин Мачев и Асен Крумов във Втора.