Полицаи откриха двор с канабис, трима са арестувани

Предстои назначаване на ботаническа, балистична и химическа експертиза

На 8 юниоколо 13.50 часа при извършен обход по време на специализирана операция служители на РУ - Левски установяват в двор на частен дом в село Варана двама 36-годишни и 27-годишен, и тримата от град Левски. 36-годишните са засечени в момент, в който поливат растения от рода на канабиса. Незабавно е уведомен дежурен прокурор при Районна прокуратура – Левски.

Извършен е оглед и при претърсване са иззети от метална конструкция пригодена за парник 98 пластмасови чаши със засадени в тях зелени тревисти канабисови растения. В близост са намерени и иззети още 92 зелени тревисти растения от рода на канабиса. Направен е полеви наркотест, при който веществото е реагирало на марихуана.

В хода на спецакцията е извършено е претърсване и изземване в дома на единия от 36-годишните в Левски. От джоб на грейка са иззети 7 топчета суха тревиста маса с неправилна форма, с неустановено към момента тегло. Намерени са и 30 боеприпаси за огнестрелно оръжие с надпис „7,65“ в основата на гилзата. Тримата са задържани за срок от 24 часа.

Предстои назначаване на ботаническа, балистична и химическа експертиза. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 354 „в“, ал. 1 от НК, чл. 354 „а“, и престъпление по чл. 339, ал. 1 от НК.