Два златни и три сребърни медала за "колоритчетата" от Япония

В конкурса са взели участие 20 000 творби на деца от 40 страни

Два златни и три сребърни медала спечелиха малките художници от арт школа "Колорит"- Плевен от 47-мия Международен конкурс за детска рисунка в Осака - Япония. Златни медали са присъдени на 7-годишната Валентина Матеева, 8-годишната Полина Петрова, а сребро завоюваха Ив-Кристиян Недков на 12 години, Християн Христов - 9 години и Никола Ангелов на 10г.

В конкурса са взели участие 20 000 творби на деца от 40 страни. Школа "Колорит" за първи път участва в този световен детски арт форум и резултатът е изключителен.

Организаторът на конкурса - Фондация за изкуство - Япония вярва в значимостта на творчеството в областта на изкуството. Конкурсът стимулира чрез изкуството да се развива въображението и интелекта на децата навсякъде по света. Конкурсът дава възможност децата да изявят своята личност и своята уникалност чрез творчеството в областта на изобразителното изкуство.

Към ръководителя на арт школа "Колорит" - Плевен Майя Ананиева е отправена благодарност за вдъхновената работа като арт педагог.