Обсъдиха излизане на плевенския бизнес на пазарите в Палестина

Мисия

10-06-2016, 14:38

Снимка:

Областна администрация - Плевен

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Посланикът на Палестина идва на посещение в Плевен

Първо официално посещение на Посланика на Палестина в Плевен

Интерес към внос на българска земеделска продукция декларира при срещата си с Областния управител Н.Пр. д-р Ахмед ал-Мабдух

Областният управител Ралица Добрева прие Н.Пр. д-р Ахмед ал-Мабдух – извънреден и пълномощен посланик на Държавата Палестина в България. Той бе придружен от своя съветник по политическите въпроси.

Темата за излизане на бизнеса на Плевенска област на пазарите в Палестина бе ключова в разговорите между Н.Пр. д-р Ахмед ал- Мабдух и Областния управител Ралица Добрева. По думите на дипломата Палестинската държава има потребителски интерес и нужда от продукти на млечната и консервната промишленост, както и към внос на зърнени култури и различни видове брашна. По време на срещата Посланик ал – Мабдух отправи покана към представители на бизнеса на територията на Плевенска област, които да вземат участие в предстоящата през есента среща между Палестинската и Българската Търговско- промишлени палати, която ще се състои в София.

От своя страна Областният управител се ангажира да проведе разговори със земеделски производители от Областта и да ги запознае с интересите, декларирани от Н.Пр. д-р Ахмед ал-Мабдух.

Пред дипломата госпожа Добрева представи икономическите, културните, образователните и историческите характеристики на Плевенска област. Това провокира интереса на Н.Пр. д-р Ахмед ал-Мабдух – извънреден и пълномощен посланик на Държавата Палестина у нас да бъде дадено начало на бъдещ културен обмен, който да представя фолклорните песенни и танцови традиции на двете държави. В края на срещата бяха разменени протоколни подаръци.