Десетки плевенски ученици посетиха кариерния форум

Целта на събитието е да информира младите за възможностите, които стоят пред тях

Десетки плевенски младежи посетиха кариерното събитие в зала "Плевен" на Областна администрация, за да открият правилните кариерни предложения. Събитието се организира от сдружение с обществено полезна дейност "Завод за идеи" и Уебрика ИТ Академия в лицето на Георги Прусийски.

Форумът започна в 10 часа сутринта и протича при 30-минутни лекции на различни професионалисти от различни сектори. Лекар, архитект, финансист, програмист, маркетолог, sales (продажби), адвокат, дизайнер, предприемач разказват за своята кариера пред плевенските ученици.

На форума пред младите плевенчани се разкриват и възможностите програма "Еразмус за млади предприемачи", която предоставя възможност на неопитни предприемачи, наскоро стартирали своя бизнес, да получат добри практически съвети и опит като погостуват за период от 1 до 6 месеца на успели мениджъри на компании от друга от участващите в програмата държави. Начинаещите предприемачи получават финансова подкрепа за осъществяване на обмена на опит.

С особен интерес младите плевенчани проследиха лекциите тема “Професия "Лекарка" - за трудните избори, спечеленото и отнетото..." на кардиолога Д-р Весела Томова, както и “Медицината и новите технологии - настояще или бъдеще” с проф. д-р Славчо Томов. Дизайнерът Алекс Токмакчиев пък разчупи обстановката с нестандарната си лекция, с което видимо успя да спечели симпатиите на младежите.

Кариерният форум продължaва и в следобедните часове.