Браво! Сребърен медал за Михаил Христов от Европейското в Италия!

Параолимпиецът от Плевен скача като лъв в Гросето, записа най-доброто си лично постижение за сезона

Михаил Христов завоюва сребро на дългия скок на Европейското първенство по лека атлетика за хора с увреждания в Гросето, Италия! Параолимпиецът от Плевен се състезава в дисциплината с параатлети от Беларус, Испания, Гърция, Полша, Румъния и Русия. Сред състезателите в дисциплината бе и друг българин - Антоан Божилов от Бургас.

Още с втория си опит Христов окупира "сребърното" място с резултат 6,45 м. и се впусна в преследване на лидера Христос Котулиас. Третият опит за Мишо бе още по-добър - 6,52, което го приближи само на 11 см от гръка. 6,54 бе резултатът на плевенчанина в четвъртия му опит, с което отбеляза и най-доброто си постижение за сезона. В следващите два опита ситуацията не се промени и в крайна сметка Котулиас задържа първата позиция с 6,63, а Христов завърши втори. Трети в подреждането остана Александър Субота от Беларус с 6,35. Антоан Божилов остана шести с 6,06.

В сряда Михаил Христов ще се включи и в дисциплината 100 метра бягане, където ще се съревновава със състезатели от Австрия, Кипър, Дания, Англия, Италия, Полша и Русия.