Плевенчанин разказа как да станете "птица" и да летите, докато работите

Парашутистът Венци Крамолински е в САЩ от седем години и бързо успява да разбере с какво иска да се занимава там

Плевенчанинът Венци Крамолински нашумя в публичното пространство преди две години, когато направи уникален скок с парашут над Чикаго, държейки в ръцете си книгата "Никога не се предавай: Историята на Детелин Далаклиев" /написана в съавторство между главния редактор на Plevenutre.bg Георги Стоянов и световния шампион по бокс/.

Точно 24 месеца по-късно Венци отново прикова вниманието на медиите. Живеещият в Америка наш съгражданин стана герой на рубриката "Професия в Америка" на BiTTelevision.

Парашутистът е в САЩ от седем години и бързо успява да разбере с какво иска да се занимава там – да стане инструктор. Той е само на 28 години, но вече има всички необходими лицензи, за да практикува рисковия спорт.

"Преживяването не може да бъде описано с думи", казва българският инструктор, който има зад гърба си вече над 1000 скока. Още не му се е налагало да използва резервния си парашут и казва, че се опитва да не мисли за смъртта, когато скача.

Плевенчанинът се запалил по парашутизма, гледайки като малък парашутисти покрай авиационната база до родния си град как се приземяват. Какво вдъхновява Венцислав Крамолински да се заеме с опасната професия, както и какво се иска, за да станете инструктор по парашутизъм в Америка – вижте в репортажа на bitelevision.com

Припомнете си и уникалния скок на Венци с книгата "Никога не се предавай: Историята на Детелин Далаклиев" в ръцете си.